پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد،گفت: با تغییر تدریجی شیوه زندگی به دنبال پیشرفت تمدن ، همان گونه که بشر از رفاه بیشتری برخوردار می شود عوارض معظلات نیز رخ می نماید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد،گفت: با تغییر تدریجی شیوه زندگی به دنبال پیشرفت تمدن ، همان گونه که بشر از رفاه بیشتری برخوردار می شود عوارض معظلات نیز رخ می نماید.




به گزارش خبرنگار روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یاسوج دکتر محمد مهدی بانشی افزود: زمانی انسانها به شیوه ای سنتی و ابتدائی زندگی می کردند و مسائل ومشکلات جمعی و روانی شان را نیز سنتی حل می کردند اما با تغییر شیوه زندگی به شکل امروزی و جدید گاهی مسائلی ایجاد می شود که حل آن از عهده بسیاری از افراد خارج است.




وی تصریح کرد: بروز بیماریهای روانی و سیر تدریجی آن منجر به ایجاد رفتارها و عادتهایی در انسان می شود که بعضاً کنترل و ترک آن بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است.




رییس مرکز بهداشت استان، ابزار داشت: در اکثر جوامع، جوانان سالم ۱۵ تا ۲۰ ساله‌ای که برای کسب تجربه و یا در اثر معاشرت با دوستان نامناسب و یا معتادان به استفاده از مواد مخدر پرداخته‌اند، بیشترین طیف افراد معتاد را از نظر مبنا تشکیل می دهند.




دکتر بانشی اشاره کرد:  این گروه به علت نداشتن پشتوانه خانوادگی و تربیت صحیح و از روی حس کنجکاوی و همچنین در اثر معاشرت با کسانی که آنها را به استفاده از داروی مخدر تشویق می‌کنند، برای اولین بار مواد مخدر را تجربه نموده و دچار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند. 




وی با ابراز تأسف، اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از جوانان به علت احساس درماندگی، ناکامی، عدم کفایت و همینطور برای رهایی از تنهایی و فشار روانی معتاد می‌شوند.




  دکتر محمد مهدی بانشی، در جمع متخصصان و مسولان مرتبط خاطر نشان کرد: سو مصرف مواد مشکلی هست که همه باید با همکاری هم مدیریتش کنند ومختص یک اداره یا سازمان خاص نیست.




در ادامه سرگرد اعطایی، با بیان انواع موادسنتی وصنعتی وهمراه با توضیح  انواع مواد کارگروه تخصصی مرتبط ودرباره آثار جسمانی وروانی تشریح کرد.


وی باتوجه به سیاست ممانعت کاشت مواد سنتی در افغانستان توسط امت اسلامی افغانستان(طالبان)، گفت: متاسفانه خالص ترین نوع شیشه از راه های مختلف مرزی وارد ایران می شود.


 


مسوول آموزش سلامت پلیس مبارزه با مواد مخدر، بیان کرد:  سال های آینده به علت سریع وعمیق بودن ووابستگی شدید بعد از یک باز مصرف این مواد با معضلات جدی اجتماعی مواجهه خواهیم شد.




دکترای روانشناسی بالینی وعضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، به توضیح علل مصرف مواد در افراد پرداختن ؛ از جمله ابتلای ارثی برخی افراد به مواد مثل افراد ،داشتن والد مصرف کننده، شخصیت ضعیف داشتن واز بیماری های روحی وروانی رنج بردن ، در دسترس بودن مواد و تشریح کرد.




 دکتر شیر علی خرامین، گفت:  فرد مصرف کننده که در ابتدایی مصرف می باشد را باید حمایت کرد و در ابتدا بیماری ها زمینه وشرایط ایجاد اختلال مصرف مواد از جمله بیماری های روانی و... را برطرف کرد اوبعد از ایجاد انگیزه ترک را در فرد ایجاد کرد.




عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان، خاطرنشان کرد: مسئله آموزش مهارت های ده گانه زندگی که باید خانواده ها این مهارت هارو یاد بگیرند و به فرزندان‌شان هم یاد بدهند تا که در شرایط سخت وبحرانی بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.




بر پایه این گزارش، مهارت های ده گانه از جمله مهمترین آنها در بحث اعتیاد به مهارت خودآگاهی، مدیرت استرس وخلق منفی ، مهارت نه گفتن وقاطعیت ، مهارت برقراری ارتباط موثر می توان اشاره کرد.